Kantarellpizza med Cambozola

Serverar: 4 portioner

Kantarellerna är här! Äntligen!! Så ljuvligt goda! Passade på att göra ett par kantarellpizzor som är bland de godaste som finns! Lite tjockare botten, inte så mycket tomatsås, massor av smörstekta kantareller, och toppa med smulad cambozolaost (en korsning av camembert & gorgonzola från Falbygdens ost, farligt god!!) Såå gott! Det här måste ni prova

Ingredienser

  • Pizzadeg
  • 4 dl vatten (37grader)
  • 3/4 pkt jäst
  • 10-12 dl vetemjöl
  • 1 dl olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Cayennepeppar efter behag…
  • Tomatsås
  • 1 pkt paserade tomater
  • 1 msk majs el. olivolja
  • 2 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 1½ liter kantareller
  • 200 gram cambozola
  • Instruktioner

    Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll på lite av vattnet över jästen och rör tills jästen är helt upplöst i vattnet. Tillsätt resten av vattnet, olja och kryddorna och rör om. Tillsätt vetemjölet lite i taget - använd gärna elvisp med degkrokar och kör tills det blivit en fin deg. Jäs i bunke 25vmin före gräddning. Smörstek kantareller i stekpanna i lite smör. Salta något. Tryck ut runda pizzor av degen (2 st/plåt). På med tomatsåsen, kantarellerna, smula över cambozola & in i ugnen. Grädda i 5-8 min 250 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben