Panzanella

Serverar: 4 portioner

Panzanella heter på italienska en blandad sallad i vilken även bröd ingår. Den här festvarianten innehåller också både kyckling, bacon, avokado och cambozola.

Ingredienser

  • 3 kycklingfiléer
  • 2 msk sweet chilisås
  • 0,75 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olja, till stekning
  • Sallad
  • 0,5 baguette, + 3 msk olivolja
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 1 paket bacon
  • 1salladshuvud
  • 2 avokador
  • 15 körsbärstomater
  • 1 dl valnötter
  • 200 g cambozolaost
  • 0,5 tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Pensla kycklingfiléerna med chilisåsen. Riv brödet i bitar. Blanda det med olivolja och salt och rosta det gyllene på plåt i ugnen eller i stekpanna. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna snabbt. Lägg över dem i en form och färdigstek i ugnen ca 15 minuter till 68° innertemperatur.
    2. Tärna och knaperstek baconet i stekpanna eller i strimlor på dubbelt hushållspapper i mikrougn 2–3 min.
    3. Riv salladen i bitar och bottna ett uppläggningsfat med den. Tärna och strö över avokado, tomater i bitar och krossade valnötter.
    4. Toppa salladsfatet med skivad kycklingfilé, det rostade brödet, skivad cambozola och det knaperstekta baconet. Salta och peppra och ringla över lite balsamvinäger och olivolja.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Maddepelle 23 april 2012

    Supergod!! Gör om den på lördag igen :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben