Linssallad panzanella

Serverar: 4 portioner

Gör krispiga krutonger av gårdagensbröd. De små svarta belugalinserna behåller "tugget" när de kokas utan att koka sönder. 392 kalorier per portion.

Ingredienser

  • 3 tjocka brödskivor
  • 2 msk + 2 tsk olivolja
  • 1 dl svarta belugalinser, tex. Risenta
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 5 dl vatten
  • 8 tomater
  • 1 små gula lökar
  • 6 sardellfiléer
  • ½ dl kapris
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ burk strimlad grillad paprika, á 200 g
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 80 g ruccola
  • Servering
  • Klyftad citron
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Tärna brödet. Blanda det med 2 tsk olja på en plåt. Rosta gyllene mitt i ugnen ca 15 minuter. Rör om efter halva tiden.
    3. Koka linserna med buljongtärningen i vattnet 25 minuter. Häll av och skölj snabbt. Skölj och skär tomaterna i små bitar. Skala och hacka löken. Hacka sardellfiléerna grovt.
    4. Blanda tomat, lök, sardeller, kapris, pressad vitlök, avrunnen paprika, 2 msk olja, vinäger, salt och peppar. Vänd i krutonger, linser och rucola. Smaka av med mer salt. Servera med citronklyftor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben