LCHF Linssallad med lax och fetaostcréme

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Gott, nyttigt och enkelt!

Ingredienser

  • 4 port gröna linser
  • 1 msk olivolja
  • Saften från en ½ citron
  • Salt
  • Peppar
  • 2 tomater
  • 1 liten rödlök
  • 70 g babyspenat
  • 75 g fetaost
  • 10 svarta eller gröna oliver
  • 2 dl lätt créme fraiche
  • Peppar
  • 4 bitar laxfile ca 600 g
  • Instruktioner

    1. Koka linserna enligt förpackningens anvisning. Låt ev. vatten rinna av. Blanda linserna med olivolja citronsaft spenat och kryddor, låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 200 grader och ställ in laxen, grilla i ca 15-20 min.
    3. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i små klyftor. Blanda ner detta i spenaten och linserna.
    4. Mosa osten,skär oliverna i bitar, blanda det med créme fraichen.

    Liknande recept

    4.7
    30 min
    4
    30

    Kommentarer (1)

    elsklingen 5 november 2010

    Låter gott ! Ungefär samma sak med linserna, är ju vanligt att man gör med bulgur/cous cous Det är mumsigt och fräscht... (hackad färsk tomat och ev gurka, citronsaft, olivolja, salt svartpeppar) kul med Linsvariant ! är ju sååå nyttigt ;-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben