Linssallad med fetaost och tomat

Serverar: 4 portioner

Puy- och belugalinser är perfekta basvaror att ha i skafferiet, nyttiga, snabblagade, mustiga och spänstiga.

Ingredienser

  • 3 dl puy- eller belugalinser
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • Färskpressad juice från 1 citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 ask körsbärstomater, 250 g
  • 1 rödlök
  • 1 kruka koriander
  • 200 g fetaost
  • Instruktioner

    1. Skölj och koka linserna mjuka ca 20 minuter, häll av vattnet. Tillsätt olivolja, citronjuice och vitlök medan linserna är varma. Smaka av med hälften av saltet. Låt linserna svalna.
    2. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva rödlöken.
    3. Lägg linserna i en skål med tomater, rödlök, plockad koriander och fetaost i bitar. Smaka av med resten av saltet och blanda.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben