Spexig bön- och linssallad

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Dagens lunch/middag lyckades få många egenskaper som god, näringstät och miljöriktig. En riktig proteinbomb.

Ingredienser

  • 1 burk (400g) kidneybönor
  • 75 g fetaost
  • 2 dl gröna linser
  • 2 dl matvete
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk vinäger
  • 1 knippe hackad bladpersilja, ca 10g
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Instruktioner

    Koka linserna i cirka 20 minuter, blötlägg dem gärna en timme innan kokning om du har tid. Koka matvete i cirka 15 minuter. Bred ut kidneybönorna i en ugnsform och smula fetaost över, rosta i mitten av ugnen några minuter på 200 grader. Blanda bladpersilja och vitlök med linserna, vinäger och lite salt. Häll en tsk olivolja och lite salt över matveten. Lägg upp och enjoy!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben