Linssallad

Serverar: 8-10 portioner

Gott på buffébordet.

Ingredienser

  • 2 dl puylinser, små svarta linser
  • 1/4 vattenmelon eller 1 ask miniplommontomater
  • 1 gurka
  • 100 g machésallat
  • 100 g rucolasallat
  • 200 g minimozzarellor
  • 200 g grön sparris, kokt
  • Dressing
  • 2 msk citronolivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger eller äppelcidervinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka linserna i vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Spola av dem i kallt vatten och låt dem rinna av.
    2. Skaka samman olja och vinäger, och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över linserna och rör om.
    3. Kärna ur och ta ut kulor ur melonen med ett kuljärn. Dela gurkan på längden och kärna ur den. Skär den i 1/2 cm tjocka skivor.
    4. Skölj sallatssorterna och låt dem rinna av i ett durkslag. Blanda linser, melon, gurka, sallat, mozzarella och sparris i en skål eller på ett stort fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben