Örtkryddad linssallad med knaprig parmaskinka

Serverar: 4 portioner

262 kalorier per portion 9 g fett, 26 g kolhydrat, 19 g protein

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 salladslökar
  • 2 burkar gröna linser (á 400 g)
  • 2 msk balsamvinäger
  • 3 msk hackade örter, tex persilja, oregano, basilika
  • 125 g körsbärstomater
  • 85 g skivad parmaskinka
  • Instruktioner

    1. Skiva salladslökarna, pressa vitlöksklyftan. Skölj linserna och låt dem rinna av. Halvera körsbärstomaterna.
    2. Värm oljan i en stekpanna och fräs vitlök och salladslök försiktigt i 2 minuter. Rör ner linser, vinäger, örter och tomater, ställ åt sidan.
    3. Hetta upp en stekpanna och stek parmaskinkan knaprig i 1-2 minuter.
    4. Lägg upp linssalladen på ett stort serveringsfat, lägg skinkskivorna överst och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben