Bön- och kasslergryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 35 minuter

En god och mager gryta med bönor och kassler.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 stjälkar blekselleri
  • 200 g kassler
  • lite margarin eller olja
  • 1 msk osötad senap
  • 1 msk sirap eller honung
  • 1 tsk ljus vinäger
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 burk ( 400 g ) vita bönor i tomatsås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skär sellerin i tunna skivor. Skär aksslern i tärningar. Fräs först lök och selleri nästan mjuka i lite fett i en gryta. Blanda sen i kassler, senap, sirap eller honung, vinäger, tomatpuré och bönor. Koka upp och sjud under lock ca 1 5-10 minuter tills allt är bvarmt. smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (1)

    Lourdes 2 februari 2009

    Supergott, billig och snabbt!! En ny favorit härhemma. Även poppis hos oss när jag döpte om rätten till "Cowboy-Kassler! hehe

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben