Bön- och kasslergryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

Festgod gryta med bönor och kassler

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 stjälkar selleri
  • 200 g kassler
  • Lite margarin eller olja
  • 1 msk osötad senap
  • 1 msk sirap eller honung
  • 1 msk ljus vinäger
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk ( 400 g ) vita bönor i tomatsås
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skala och hacka löken. Skär sellerin i ganska tunna skivor. Skär kasslern i tärningar. Fräs lök och seleri nästan mjuka i lite fett i en gryta. Blanda i kassler, senap, sirap eller honung, vinäger, tomnatpuré och bönor. Koka upp och sjud under lock ca 5-10 minuter, tills allt är genomvarmt. Smaka av. Servera med nudlar eller bara bröd.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (1)

    gittan47 8 februari 2008

    Tack för alla underbara recept som du lägger in har smakat några stycken nu. Vill ge betyg för denna rätten.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben