Pannbiff med krämig bön- och potatissallad

Serverar: 4 portioner

Goda biffar med rosmarin och fransk senap som serveras med bön- och potatissallad och en örtsallad.

Ingredienser

  • Pannbiff
  • 1 liten gul lök
  • 1 msk smör och rapsolja
  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 400 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 msk hackad färsk rosmarin
  • 1 ½ msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Bön- och potatissallad
  • 600 g potatis
  • 1 burk små vita bönor, ca 400 g
  • ½ rödlök
  • 1 salladslök
  • 1 msk kapris
  • 2 dl crème fraiche gourmet äpple och pepparrot
  • Rivet skal och saft av 1 citron
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Örtsallad
  • 40 g ruccola
  • ½ dl grovhackad dill
  • Klippt krasse, valfri mängd
  • Instruktioner

    1. Pannbiff: Skala och hacka löken. Fräs den i lite smör och rapsolja utan att den tar färg, låt svalna. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ca 10 min. Blanda ner färsen och övriga ingredienser.
    2. Forma biffar och bryn dem i smör och rapsolja i en stekpanna. Sänk värmen och stek färdigt biffarna ca 10 min.
    3. Bön- och potatissallad: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, låt svalna.
    4. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten.
    5. Skala och skiva rödlöken, strimla salladslöken. Skär den avsvalnade potatisen i klyftor. Blanda alla ingredienser till potatissalladen. Smaka av med salt och peppar.
    6. Blanda samman ingredienserna till örtsalladen.
    7. Servera biffarna med salladerna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben