Bön- och köttfärsgratäng med aubergine

Serverar: 4 portioner

En bra vardagsrätt!

Ingredienser

  • 400-500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • olja
  • 1/2 dl tomatpuré
  • 4 tomater
  • salt
  • peppar
  • 400 g stora vita bönor
  • 1 stor aubergine
  • timjan
  • basilika
  • 100 g riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med att skära auberginen i tunna skivor. Ringla olja i en gratäng form och lägg ett lager aubergine i botten. Varva resten av aubergineskivorna med salt och olja. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
    3. Gör under tiden köttfärsröran. Hacka löken och fräs i stekpannan tillsammans med pressad eller riven vitlök. Lägg i köttfärsen och stek alltsammans tills färsen är brynt överallt. Tillsätt tomatpuré, salt och svartpeppar. Skär tomaterna i tärningar och låt dem steka med köttfärsen. Hacka de färska kryddorna och blanda ner.
    4. Lägg bönorna på de förgräddade auberginerna och fortsätt med köttfärsröran. Toppa med riven ost och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    5. Servera med valfritt grönsakstillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Hallonmamma 8 juni 2010

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben