Fyllt valnötsbröd

Serverar: 8 portioner

Panzanella – ett gott bröd fyllt med en saftig sallad på lök, tomat, gurka och tärnat bröd serveras i Toscana. Här lägger vi till aprikoser och valnötter och ställer brödet mitt på det gröna julbordet, där det blir en värdig ersättning för julskinkan.

Ingredienser

  • 1 st bondbröd, eller valnötsbröd
  • 0,5 msk sirap, eventuellt
  • Salladen
  • 2 st tomater
  • 0,5 st gurka
  • 1 st rödlök
  • 100 g mjuka, torkade aprikoser
  • 4 dl brödinkråm, tärningar eller smulor
  • 100 g valnötter
  • 2 st bladpersilja, ett par kvistar
  • Dressing
  • 1 dl olivolja
  • 0,5 dl balsamvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Skär ett lock av brödet, gröp ur. Tärna eller smula inkråmen. Tärna tomater, gurka och lök, strimla aprikoserna och blanda med inkråmet. Blanda dressingen, häll över, blanda väl och smaka av. Rosta nötterna under passning i stekpanna och blanda dem med salladen. Vill du ha brödet glansigt, lägg på locket, pensla med sirap och sätt in brödet i 225° varm ugn 5 min. Lägg, inför serveringen, salladen i brödskålen och garnera med persilja. All sallad ryms inte i brödet, servera resten separat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben