Panzanella med tonfisk

Serverar: 4 portioner

Panzanella är en Italiensk sallad med vitt lantbröd som blandas i salladen och får smak av olivolja, tomat och basilika. 412 kalorier per portion 24 g fett 26 g protein 21 g kolhydrater

Ingredienser

  • 4 stora skivor italienskt vitt lantbröd
  • 300g tomater
  • 2 färska lökar
  • 1 kruka basilika
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk socker
  • 2 krm salt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 1 påse blandade salladsskott, 80g
  • 2 burkar tonfisk i olja á 185g
  • Instruktioner

    1. Tärna brödet. Skölj och skiva tomaterna. Skala och finhacka löken. Plocka basilikabladen. Blanda bröd, tomat, lök och basilika i en skål.
    2. Vispa olja, vinäger, socker, salt och peppar. Tillsätt till brödsalladen. Vänd in salladsskotten. Häll av tonfisken och tillsätt till brödsalladen.
    3. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben