Rissallad med skaldjur, tonfisk och modifierad rhode island-dressing

Serverar: 1 portioner

Perfekt om man har lite överbliven tonfisk eller kokt ris hemma :)

Ingredienser

  • 1 port ris kokt med lite gurkmeja och/eller saffran som fått kallna
  • 2 msk färdig rhode island-dressing (jag använde felix lättdressing)
  • Knappt ½ dl lät tcreme fraiche
  • ½ msk mango chutney
  • ½ msk sweet chilisås
  • Machesallad
  • Crabfish
  • ½ burk tonfisk i vatten (ca 60 g)
  • Räkor
  • Musslor
  • LIte fetaost (behövs inte men är ju gott)
  • Körsbärstomater
  • Frukt (jag hade sharon, jordgubbar och physalis)
  • Rödlök
  • Keso (så mycket man vill)
  • Instruktioner

    1. Blanda rhode island-dressing, creme fraiche, mango chutney och sweet chilisås. Vänd ner hälften av såsen i det kokta riset och ställ det i kylskåpet medan du förbereder resten.
    2. Bottna tallriken med machesallad. Fördela sedan övriga ingredienser (förrutom keson) i lagom mängd runtomkring lite snyggt.
    3. Blanda sedan keson med den andra halvan av rhode island-såsen i en liten skål att ha som en trevlig röra vid sidan om
    4. Lägg risblandningen ovanpå machesalladen. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben