Chipsgratäng med tonfisk

Serverar: 4 portioner

Perfekt bjudrätt, går inte att misslyckas med.

Ingredienser

  • 1 påse vanliga lättsaltade chips, 200 gram
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 1 stor burk champinjoner
  • Mjöl
  • Grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Lite socker i svampstuvningen
  • 1 påse riven ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Slå en påse chips i en ugnssäker form, behöver inte smörjas.
    3. Smula över den avrunna tonfisken.
    4. Gör en champinjonstuvning av svampen, grädde och mjöl, smaka av med salt, peppar och ev lite socker. Bred svampstuvningen över tonfisken.
    5. Strö över en påse riven ost.
    6. In i ugnen ca 50 minuter.
    7. Servera gärna en pizzasallad eller en grönsallad till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    cittaprazama 18 maj 2008

    Detta var gott, men jag tror att jag hade för litet stuvning till det hela så tyvärr blev inte alla chipsen helt klara....men smaken var det inget fel på :)

    mumsan 4 december 2008

    Gott men lite torrt, som singelpingla halverade jag receptet och gjorde en svampstuvning på 2½ dl grädde, borde nog ha varit mera. Obs, bilden jag laddat upp är alltså på en halvering av receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben