Blåmögelost är kryddan i denna paj. Tillsammans med broccolin skapar den en underbar smakupplevelse. Det här är en perfekt paj för buffébordet.
Ingredienser
Botten
½ pkt jäst
1½ dl ljummet vatten
½ tsk salt
3½ dl vetemjöl
Fyllning
200 g broccolibuketter
1 krm salt
150 g cambozola
3 ägg
3 dl crème fraiche
Instruktioner
Börja med pajdegen. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen med lite av det ljumma vattnet.
Tillsätt resten av vattnet, salt och det mesta av mjölet. Spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen, för hand eller med maskin, tills den är smidig och släpper bunkens kant.
Låt degen jäsa övertäckt ca 30 minuter på en rumsvarm och dragfri plats. Sätt ugnen på 200 grader.
Gör fyllningen. Koka broccolibuketterna mjuka i lättsaltat vatten. Låt broccolin rinna av och svalna.
Mosa osten med en gaffel. Vispa ihop ägg, crème fraiche och osten.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Knåda degen med resten av mjölet.
Kavla ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Tryck till degen ordentligt runt kanten så att inga lufthål bildas. Låt degen gå upp på kanten.
Fördela broccolibuketterna över pajdegsbottnen. Häll ostfyllningen över broccolin. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen cirka 30 minuter.