Broccoli och potatissoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god soppa.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 450 g tärnad potatis
  • 1 hackad lök
  • 225 g broccolibuketter
  • 125 g smulad blåmögelsost
  • 1 liter grönsaksbuljong
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Paprikapulver
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i potatis och lök. Sautera under oavbruten omrörning i 5 minuter.
    2. Spara några broccolibuketter till garnering och blanda resten i kastrullen med ost och grönsaksbuljong.
    3. Låt koka upp, sänk värmen. Lägg på ett lock och sjud sakta i ca 25 minuter, tills potatisen är mjuk.
    4. Häll över soppan i omgångar till en mixer eller matberedare och kör till en slät puré. Man kan också pressa grönsakerna genom sill med baksidan av en träsked.
    5. Häll över purén i en ren kastrull och rör i vispgrädde och en nypa paprikapulver. Krydda med salt och peppar efter smak.
    6. Förväll de sparade broccolibuketterna i lite kokande vatten i ca 2 minuter och lyft sedan upp dem ur kastrullen med en hålslev.
    7. Häll upp soppan i individuella soppskålar, garnera med broccolibuketter och strö lite paprikapulver över. Servera soppan omedelbart.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben