Kantarellrulle

Serverar: 8 portioner

Tid: 50 minuter

Gott som förätt eller bara som en festlig kvällsrätt Serveras med en god grönsallad. Kan förberedas och förvaras i kylen till kvällen då man ska gratinera den

Ingredienser

  • Rullen
  • 125 gr smör
  • 3 dl mjölk
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 4 st ägg
  • Fyllning
  • 400 gr färska kantareller eller annan svamp
  • 4 msk smör
  • 4 msk vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 ½ dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • Riven ost, till gratinering
  • Instruktioner

    1. Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull värm det tills det släpper från kanterna. Blanda sedan i ett ägg i taget och stjälp upp i en långpanna som är bakplåtsbeklädd. Grädda i 20 min i 200 grader. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
    2. Fräs svampen i smör tills den börjar knäppa, strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk och grädde låt små puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
    3. Bred ut fyllningen på rullen och rulla ihop den strö osten över. Gratinera i 20 min om den är kall, annars 10 min om den inte kallnat.
    4. 7 VV Points /Portion

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben