Gott som förätt eller bara som en festlig kvällsrätt
Serveras med en god grönsallad. Kan förberedas och förvaras i kylen till kvällen då man ska gratinera den
Ingredienser
Rullen
125 gr smör
3 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
4 st ägg
Fyllning
400 gr färska kantareller eller annan svamp
4 msk smör
4 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 ½ dl grädde
Salt
Peppar
Riven ost, till gratinering
Instruktioner
- Blanda smör, mjöl och mjölk i en kastrull värm det tills det släpper från kanterna. Blanda sedan i ett ägg i taget och stjälp upp i en långpanna som är bakplåtsbeklädd. Grädda i 20 min i 200 grader. Stjälp upp den på ett bakplåtspapper.
- Fräs svampen i smör tills den börjar knäppa, strö över mjölet och rör om. Tillsätt mjölk och grädde låt små puttra i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut fyllningen på rullen och rulla ihop den strö osten över. Gratinera i 20 min om den är kall, annars 10 min om den inte kallnat.
- 7 VV Points /Portion
Liknande recept
Kommentarer (0)