Kalasgod kantarellrulle

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Passar både på buffén och som ensamrätt.

Ingredienser

  • Pannkaka
  • 135 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 3 dl standardmjölk
  • 4 ägg
  • Kantarellstuvning
  • 500 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 3 ½ msk vetemjöl
  • 2 ½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk finhackad persilja
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 gr , 225 gr
    2. Pannkaka: Blanda smör, siktat mjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det blir som en klump och släpper kastrullens kant. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Vispa samman i ett par minuter. Bred smeten i en bakpappersklädd långpanna,30 gånger 40 cm. Grädda mitt i ugnen på 200 gr ca 20 minuter. Ta ut och vänd upp pannkakan på ett bakpapper. Ta bort gräddningspapperet.
    3. Kantarellstuvning: Ansa svampen. Fräs den i mör i en kastrull. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Låt stuvningen småkoka under ca 5 min, smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja. Bred ut svampstuvningen på den gräddade pannkakan och rulla samman från långsidan som en rulltårta. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 min på 225 gr. Placera på ett uppläggningsfat och garnera med stekta kantareller och persiljekvist. .

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    35

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben