Kantarellrulle på västerbottensost

Serverar: 4-6 portioner

Så här års kan vi frossa i egenhändigt plockade kantareller. Tillsammans med västerbottensost blir det en god fyllning i den här matiga rulltårtan

Ingredienser

  • Deg
  • 50 g smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 äggulor
  • ½ tsk bakpulver
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 300 g kantareller
  • Smör
  • 1 ½ dl hackad persilja
  • 2 dl riven västerbottensost
  • Salt
  • Nymald peppar
  • Gratinering
  • 1 ½ dl riven västerbottensost
  • Instruktioner

    1. Ugn 225°
    2. Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
    3. Rör i gulorna, en i taget och blanda i bakpulvret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
    4. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
    5. Gör fyllningen under tiden. Hacka lök och svamp. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt svampen låt den steka med tills all vätska kokat in. Blanda i persilja och ost och smaka av med salt och peppar.
    6. Fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven nedåt. Hit går bra att förbereda.
    7. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Strö över riven ost och gratinera i övre delen av ugnen tills rullen har fin färg, cirka 10 minuter. Servera varm eller ljummen. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Vxlhaxan 10 augusti 2010

    Gjorde dessa i helgen och kan varmt rekommendera dom, hittade recepet på alltommat.se.. Bara såååå goda

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben