Kantarellsallad

Serverar: 4 portioner

Kantareller kan man ha till mycket. Här i en sallad med bacon.

Ingredienser

  • 200 g kantareller
  • Olivolja till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 1 knippa grön sparris
  • 1 ask minitomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 paket bacon eller 100 g rökt sidfläsk
  • 3 skivor vitt dagsgammalt bröd
  • 10 dl blandad sallad
  • Vinägrettdressing
  • Instruktioner

    1. Ansa svampen och stek den i lite olivolja, salta och peppra. Koka sparrisen i lättsaltat vatten 2 minuter. Halvera tomaterna och skär löken i tunna skivor.
    2. Skär baconet eller sidfläsket i tunna strimlor och knaperstek i panna. Skär brödet i tärningar och knaperstek i lite olivolja, salta och peppra. Blanda alla ingredienserna till salladen och ringla lite vinägrettdressing över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben