Kantarellsallad med valnötsdressing

Serverar: 4 portioner

En läcker sensommarsallad fylld med kantareller och potatis som blandas med en ljuvligt god valnötsdressing.

Ingredienser

  • 800 g - 1 kg potatis
  • 500 g kantareller
  • Smör eller olivolja till stekning
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 sallatshuvud
  • Valnötsdressing
  • 1 dl valnötter
  • ½ dl olivolja eller valnötsolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen mjuk. Rensa och stek kantarellerna i smör eller olivolja tills de fått fin färg. Salta och peppra. Ställ åt sidan.
    2. Hacka och rosta valnötterna i en torr stekpanna. Blanda dem med övriga ingredienser till dressingen.
    3. Lägg upp salladen i en skål tillsammans med skivad potatis och kantareller. Häll på dressingen och vänd runt alltsammans tills det blandats väl. Servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben