Wraps med pulled höna, färskost och kantarellsallad

Serverar: 6 portioner

Höns- eller kycklingköttet steks med goda kryddor tills det går att dra isär i mindre bitar. Köttet serveras i ett tortillabröd tillsammans med en läcker syltad kantarellsallad och svampfärskost. En riktigt lyxig wrap med goda smakkombinationer! De syltade kantarellerna kan göras i förväg, men vänta med att blanda dem med grönsakerna tills det är dags att äta. Höna tar lite längre tid att tillaga än kyckling så känn efter om köttet är mört innan du tar av det från spisen.

Ingredienser

  • 500 g hönsbröst eller kycklingfilé
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rött vin
  • 1 dl ketchup
  • 2 msk farinsocker
  • ½ tsk chipotlechilipulver
  • ½ tsk mald spiskummin
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Syltad kantarellsallad
  • 3 dl kantareller
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl socker
  • ½ dl ättikssprit, 12 %
  • 2 krm salt
  • 1 citron
  • 1 rödlök
  • 1 äpple
  • ½ gurka
  • 8 romansalladsblad
  • Svampfärskost
  • 50 g valfri svamp
  • 1 gul lök
  • 1 msk torr sherry
  • 1 msk smör
  • 200 g naturell färskost
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 6 tortillabröd
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda löken med övriga ingredienser i en gryta. Strimla höns- eller kycklingköttet och blanda ner i grytan. Låt puttra utan lock tills köttet känns mört, ca 30 minuter.
    2. Syltad kantarellsallad: Ansa svampen. Koka upp vatten, socker, ättika och salt. Lägg svampen i lagen och låt kallna. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet. Skala och finstrimla löken. Kärna ur och strimla äpplet. Strimla gurkan och grovhacka salladen. Låt svampen rinna av. Blanda den med lök, äpple, gurka och sallad.
    3. Svampfärskost: Ansa och grovhacka svampen. Skala och finhacka löken. Stek svamp, lök och timjan i smör tills all vätska kokat in. Låt svampen svalna. Mixa svamp- och lökfräs med färskost och sherry i en matberedare. Krydda med salt och peppar.
    4. Lägg ut tortillabröden och bred ett tjock lager färskost på dem. Lägg på hönskött och kantarellsallad. Vik in sidorna och rulla ihop till wraps. Rulla in wrapsen i smörgåspapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben