Kantarelltoast med parmesan

Serverar: 4 portioner

Uppdatera den klassiska svamptoasten med parmesan och färskost.

Ingredienser

  • 2 skivor surdegsbröd
  • 1 msk smör
  • 250 g kantareller
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 100 g färskost
  • ½ dl riven parmesanost
  • 1 tsk vinäger, gärna sherryvinäger
  • Några droppar tryffelolja
  • Garnering
  • Eventuellt gräslök
  • Rosépeppar eller svartpeppar ur kvarn
  • Instruktioner

    1. Bred ett tunt lager smör på båda sidorna av brödskivorna. Rosta i ugnen på 225 grader eller stek i stekpanna till fin färg.
    2. Skär stora svampar i mindre bitar. Stek i smör i en het stekpanna. Salta, peppra och stek tills vätskan släppt och svampen är gyllene. Tillsätt löken och rör om.
    3. Rör ihop färskost med parmesan och vinäger. Smaksätt med tryffelolja.
    4. Bred ett tjockt lager av färskostblandningen på bröden. Halvera. Toppa med kantareller och eventuellt garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben