Kantonesisk wokbiff

Serverar: 6 portioner

Denna läckra wokrätt är smaksatt på traditionsenligt kinesiskt vis, men med hjälp av små medel kan den lätt anpassas till de flesta kök.

Ingredienser

  • 500 g nötkött, t.ex. mörat ytterlår
  • 1 msk woksås med russin eller plommon (sötsur sås)
  • 2 msk woksås med svarta bönor
  • Saften av 1 citron, ca ½ dl
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk ingefära, färsk, strimlad
  • ½ msk sesamolja
  • 250 g minimajs
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 500 g sparris, färsk eller fryst
  • 2 tsk olja till wokningen
  • 2 msk soja
  • 250 g ris
  • 1 tsk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Putsa köttet. Strimla köttet fint. Lägg strimlorna i en dubbel plastpåse och ställ den i en djup skål. Blanda de olika woksåserna med pressad citron, finhackade vitlöksklyftor, fint strimlad ingefära och sesamolja i en skål och häll marinaden över köttbitarna. Knyt samman påsen, köttbitarna ska blandas med marinaden. Ställ kallt minst 1 timma eller helst över natten.
    2. Kärna ur och strimla paprikorna. Dela sparrisen i bitar. Dela ev minimajsen i bitar.
    3. Ta upp köttet ur marinaden. Spara marinaden. Hetta upp 2 tsk olja i en wok eller en stor stekpanna med höga kanter. Fräs köttet tills det är brynt runt om. Rör om hela tiden.
    4. Tillsätt minimajs, paprika och sparris. Fräs ytterligare 3-5 minuter eller tills grönsakerna är lagom krispiga. Rör om hela tiden.
    5. Tillsätt soja och den sparade marinaden, låt koka upp. Servera med ris som är överstrött med sesamfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben