Wokbiffar med heta kryddor

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Köttfärs uppskattas och används i rätter över hela världen. I Kina kryddar man gärna med lite socker som tillsammans med starka kryddor ger ordentlig fart och fläkt åt dessa härliga små biffar.

Ingredienser

  • 500 g grovmalen nötfärs
  • 2 msk risvin eller torr sherry
  • 1 msk soya
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 hela vitlökar
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • ½ - 1 dl matolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 - 3 tsk hackad färsk chili
  • Instruktioner

    1. Servera med kokt ris eller kinesiska nudlar, soya och ångkokt stjälkselleri.
    2. Lägg köttet i en skål och tillsätt risvin/sherry, soya och potatismjöl. Forma 12 små färsbiffar, runda eller avlånga, och lägg dem på en skärbräda med lite potatismjöl på.
    3. Skala vitlöksklyftorna. Dela paprikorna, ta bort alla kärnor och skär dem i 2 cm stora bitar. Värm matolja i en wokpanna. Lägg i färsbiffarna, hälften åt gången, och stek dem till fin färg på båda sidor. Lägg upp dem på ett fat.
    4. Stek vitlöksklyftorna och sedan paprikan, ca 1 min vardera. Vitlöken ska få svagt brun färg.
    5. Ta bort överflödig olja och lägg tillbaka biffarna. Strö socker och chili över och låt allt bli varmt under lock. Servera rätten rykande varm.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben