Karamelliserad ananas med lime och sirap

Serverar: 4 portioner

Mmm, vad gott! Dessert med lite sting!

Ingredienser

  • 1 ananas
  • 5 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 1 msk smör
  • Saft och rivet skal av 1 lime
  • Nymalen svartpeppar
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Skär topp och botten av ananasen och skär bort skalet på sidorna. Dela frukten och skär den i klyftor. Ta bort stocken om du vill.
    2. Värm en stekpanna och häll i sirapen. Tillsätt smöret och låt det smälta. Lägg ananasbitarna i den varma sirapen och tillsätt limesaften och limeskalet. Karamellisera ananasen i 2–3 minuter på varje sida.
    3. Servera de varma karamelliserade ananasbitarna med vaniljglass och nymalen svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben