Karamellkräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

För en riktig gottegris

Ingredienser

  • 4msk strösocker
  • 1 dl kokande vatten
  • 1/2 liter mjölk
  • 3 msk majsenamjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1 dl vispgrädde
  • hackad hård nougat
  • Instruktioner

    Bryn sockret i en tott stekpanna. Häll i vattnet och låt sockret smälta i detta. Värm mjölken i en kastrull. Tillsätt sockerlösningen. Rör ut majsenamjölet i lite mjölk. Häll redningen i kastrullen och låt det hela koka upp under vispning. Smaksätt med vaniljsockret. Häll upp krämen i portionsglas eller i en skål och låt kallna. Garnera med vispad grädde och hackad hård nougat. Pova gärna att ersätta vaniljsockret med kanel och riven mandel

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben