Sockerfria snickersrutor

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Ett fint hälsosamt alternativ när sötsuget slår in. Både socker- och glutenfria snickersrutor.

Ingredienser

  • Bottenlagret
  • 1 dl ekologiska jordnötter
  • 1 dl mullbär
  • 1 msk kokosolja
  • ½ dl mandelmjöl
  • 2.5 msk kokosmjöl
  • 2 msk sukrilett
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • Karamellagret
  • 8 urkärnade dadlar
  • ½ dl kokosmjölk light
  • Några droppar steviadroppar karamell
  • 1 dl ekologiska jordnötter
  • Toppingen
  • ½ chokladkaka Cavalier sockerfri choklad (alternativt mörk choklad)
  • Instruktioner

    1. Börja med att kärna ur och blötlägga dadlarna i ett glas med vatten. Ta sedan fram en liten brödform/matlåda och klä den med plastfolie. Ta sedan fram en matberedare och mixa jordnötterna till ett smör, tillsätt mullbären och mixa igen – du kommer behöva skrapa ner kanterna några gånger. Tillsätt sedan resterande ingredienser och mixa en gång till – häll över smeten till din form och se till att botten blir ett tjockt lager. Ställ sedan in formen i frysen.
    2. Häll därefter av vattnet från dadlarna och lägg ner dem i matberedaren, häll över kokosmjölk och steviadropparna och mixa sedan tills du får en slät smet. Grovhacka jordnötterna och lägg ner dem i smeten och rör runt med en sked, ta ut din form och häll över ett tjockt lager av karamellkrämen på din botten. Ställ sedan tillbaka i frysen i ca 20 minuter.
    3. Sedan är det bara att ta ut din snickerssmet, skära upp den i rutor och därefter micra chokladen och hälla över som topping. Anledningen till varför jag skär upp dem innan chokladen hälls över är för att chokladen annars bryts sönder när den stelnat och du skär i den.
    4. Förvara rutorna i frysen och ta fram dem ca 10 minuter innan du ska äta dom. Alltså en DRÖM var dessa, så goda verkligen :D

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben