Karamellpopcorn

Serverar: 2 portioner

Överraskande godsaker som ingen kan hålla fingrarna ifrån. Lätta att göra men viss försiktighet krävs då sockret är hett.

Ingredienser

  • 1 dl opoppade popcorn
  • 2 msk majsolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g strösocker (2 dl)
  • 100 g smör i tärningar
  • Instruktioner

    1. Poppa popcornen enligt anvisningarna på förpackningen. Salta. 2. Smält socker i en vid kastrull till ljusbrun karamell. Tillsätt smöret och låt det koka till en slät massa under omrörning. Rör i popcornen och se till att alla blir sockrade runt om. 3. Häll upp på en plåt med bakplåtspapper, sära på dem och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben