Kokos- och karamellpopcorn

Smakrikt mys till filmkvällen eller att toppa på bakverk. Håller upp till 3 dagar i en lufttät behållare.

Ingredienser

  • 2 msk kokosolja
  • 1-2 dl popcorn (ska täcka grytans botten)
  • 1 dl ljus sirap
  • 1½ dl finkornigt socker
  • ½ tsk bikarbonat
  • Instruktioner

    1. Värm upp 1 msk kokosolja i en medium stor kastrull. Häll i popcorn så att det täcker botten. Täck med lock och skaka lite då och då. Poppa tills de är färdigpoppade. Ställ åt sidan.
    2. Häll sirap, socker och 1 msk kokosolja i en liten kastrull. Låt det koka upp och koka i 3-4 minuter eller tills det börjar tjockna.
    3. Ta av från värmen och blanda ner bikarbonaten. Häll snabbt över popcornen och blanda. Häll ut popcornen på ett bakplåtspapper och låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben