Kardemumma- och vaniljmuffins

Serverar: 12 portioner

Muffins finns i det oändliga med olika fyndigheter i!

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl rapsolja
  • 1 1/2 dl vaniljyoghurt eller vaniljfil
  • 1 1/2 msk kardemumma
  • 1 1/2 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 dl vetemjöl
  • Råsocker eller pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner oljan och vaniljyoghurten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och dofta sedan ner dem genom en sil.
    2. Häll upp smeten i muffinsformar, ca 12 vanliga, eller 6 jumbomuffins. Strö råsocker eller pärlsocker över muffinssmeten.
    3. Gräddas i 225°C ca 15-20 min. Vanliga muffins i mitten av ugnen, jumbosar i botten av ugnen. Kolla gärna med en provsticka om muffinsen är klara!
    4. Är man mjölkproteinallergiker går det fint att byta ut yoghurten mot solhavre!

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    35
    2
    4.7
    35 min
    12
    18

    Kommentarer (1)

    zonale 12 september 2008

    Hade ingen vaniljfil hemma så jag tog vanlig fil. Jag älskar kardemumma så jag ger dem full pott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben