Vaniljmuffins med chokladglasyr

Serverar: 15 portioner

Mina absoluta favoriter

Ingredienser

  • Muffins
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 125 g smör
  • 2 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • Glasyr
  • Ca 15 g smör
  • 1 dl florsocker (börja med ½ dl o testa dig fram till lagom konsistens)
  • 1 msk vatten
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao (häll i lite i taget och smaka av)
  • Instruktioner

    1. Muffins Rör smör och socker poröst. Rör ner äggen, ett i taget. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner i smeten. Fördela smeten på ca 15 muffinsformar, fyll inte mer än till hälften. Grädda på 250 grader mitt i ugnen till de fått färg (håll koll).
    2. Ta ut muffinsen ur ugnen och låt svalna lite på ett galler
    3. Glasyr Smält smöret Häll 0,5 dl florsocker i en skål Rör i smöret och vattnet Rör i vaniljsocker Rör i 1 msk kakao Fortsätt att blanda i florsocker tills glasyren får en bra konsistens (inte allt för rinnig) samt kakao tills glasyren får en god smak.
    4. Vill man spritsa former av glasyren bör den inte vara alltför rinnig, samt att det kan vara bra att direkt efter spritsning sätta in muffinsen i kylen så att glasyren snabbt stelnar.

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    35
    2

    Kommentarer (3)

    cassam 2 juni 2009

    det ser väldigt gott ut men jag vill gärna vetta hur man gör muffins bara muffin tack!!!!!!

    k_myhrberg 13 november 2010

    mmmm mycket gott

    isabellerenberg 8 december 2011

    det godaste jag någonsin ätit <3<3<3<3<3<3<3<3

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben