Glutenfri chokladkaka med chokladglasyr

Serverar: 8 portioner

Jättegod glutenfri tårta som kan göras laktosfri!

Ingredienser

  • Till formen
  • Smör
  • Tårta
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1 msk smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 3 ägg
  • ½ dl kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Glasyr
  • 50 g blockchocklad
  • 2 msk smör
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk honung
  • 1 krm vaniljsocker
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Tårtan: Sätt ugnen på 175 grader
    2. Smörj en liten form (ca 16 cm i diameter) med smör.
    3. Smält chokladen i en tjockbottnad kastrull med smör. Rör tills allt smält.
    4. Lägg till socker och salt - sänk temperaturen! Fortsätt röra tills sockret löst upp sig.
    5. Dra bort pannan från plattan och tillsätt ett ägg i taget. Skaka i kakaon. Smeten kommer att bli glansig och "len".
    6. Häll smeten i formen och ställ den i ugnen i ca 25 min. Se till att den inte blir torr! Låt den sen svalna i ca 15 min innan man häller på glasyren.
    7. Glasyren: Smält chokladen med smöret.
    8. Dra bort kastrullen från plattan och häll i mjölk, honung och vaniljsocker.
    9. Låt den svalna innan man häller den på kakan.
    10. Toppa med florsocker. Klart!

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (1)

    petravalkeapaa 22 april 2011

    den här va kanon till mina vänner som har både laktos-/glutenallergi! och god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben