Glutenfri chokladkaka med kokosbotten

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En underbart god och nyttig rawfoodtårta med kokosbotten och krämig chokladfyllning.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl cashewnötter
  • 2,5 dl kokos
  • 2 msk agavesirap
  • Chokladfyllning
  • 2 dl cashewnötter
  • 3 msk kakao
  • 3 msk agavesirap
  • 3 msk kokosolja
  • Instruktioner

    1. Botten: Lägg cashewnötter i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Lägg i kokos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smidig deg. Tryck ner degen i en liten form. Jag använde en form som är 9 cm i diameter.
    2. Chokladfyllning: Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter. Lägg i resten av ingredienserna och mixa väl. Häll ut chokladsmeten på kokosbotten och jämna ut. Låt stelna i kyl ett par timmar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben