En underbart god och nyttig rawfoodtårta med kokosbotten och krämig chokladfyllning.
Ingredienser
Botten
1 dl cashewnötter
2,5 dl kokos
2 msk agavesirap
Chokladfyllning
2 dl cashewnötter
3 msk kakao
3 msk agavesirap
3 msk kokosolja
Instruktioner
Botten:
Lägg cashewnötter i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter.
Lägg i kokos och agavesirap och rör med en sked eller knåda med händerna tills du får en smidig deg.
Tryck ner degen i en liten form. Jag använde en form som är 9 cm i diameter.
Chokladfyllning:
Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får ett mjukt nötsmör. Det kan ta ett par minuter.
Lägg i resten av ingredienserna och mixa väl.
Häll ut chokladsmeten på kokosbotten och jämna ut. Låt stelna i kyl ett par timmar.