Krusbärskaka med chokladglasyr

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

Smakerna är mycket goda tillsammans, de syrliga krusbären och den söta chokladglasyren.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl smält smör, ca 150 g
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ - ¾ liter snoppade krusbär, ca
  • Chokladglasyr
  • 2 dl florsocker med chokladsmak
  • Ca 1 msk vatten
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och poröst, tillsätt mjölet och sist det avsvalnade smöret. Häll i smord och bröad form med löstagbar kant. Strö krusbären jämnt över kakan, de sjunker men det gör inget.
    2. Grädda i ca 35-40 minuter i 175 grader. Ta ut kakan och låt den svalna.
    3. Blanda chokladglasyren och bred över kakan och låt glasyren stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    lena4 16 juli 2010

    Låter jättegott. Ska det inte vara bakpulver i ? Lena

    Roskerstin 16 juli 2010

    Nej, det ska inte vara bakpulver i, det fungerar alldeles utmärkt ändå!

    lena4 18 juli 2010

    Lätt att baka .Jäste mycket fint utan bakpulver. Men jag tar lite mindre med krusbär nästa gång. God smak med choklad på. Betyget blir en fyra från oss.

    maliinn 2 augusti 2010

    såg fruktansvärt gott ut.. måste prova bara ja få tag på nå krusbär :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben