Apelsinkladdmuffins med chokladglasyr

Serverar: 15 portioner

Vi ville baka muffins, jag var sugen på sega kladdmuffins men lilltjejen gillar inte chokladmuffins och dessutom hade jag blockchoklad som snart gick ut så jag gjorde om ett kladdmuffinsrecept efter vad vi hade hemma och vad vi gillade det blev verkligen gott så nu vill jag dela med mig. Snabba att fixa var de med. :)

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl socker
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • Rivet skal och saft från ½ apelsin
  • Blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Börja med att blanda ägg, socker, mjöl, smör och salt i en bunke. Blanda vaniljsocker, rivet apelsinskal och saften i smeten. Grädda i 175°C i ca 13-14 min. De ska ha sin kladdighet kvar med en hårdare yta på toppen. Som kladdkaka helt enkelt.
    2. Smält blockchokladen och när du tagit ut muffinsen så ringlar du chokladen över dem. Det passar med både ljus eller mörk blockhoklad. Vi hade ljus hemma och min dotter gillar inte mörk därför tog vi ljus den här gången men eftersom muffinsen är ganska söta så hade jag föredragit mörk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben