Mockarutor med syrlig chokladglasyr

Jag älskar mocka i kakor! Detta receptet tänker jag absolut prova på jobb!

Ingredienser

  • 55 g smör, plus extra till formen
  • 115 g mörk choklad, delad i bitar
  • 175 g mörkt farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 msk starkt kaffe, avsvalnat
  • 85 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 55 g valnötskärnor, hackade
  • Glasyr
  • 115 g mörk choklad, bruten i bitar
  • 11/2 dl creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Smält smör och choklad i en liten värmetålig skål placerad över en kastrull med sakta sjudande vatten. Rör till en slät blandning. Ta bort skålen från värmen och låt svalna.
    2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Vänd ner chokladblandning och kaffe och rör om noga. Sikta ner mjöl, bakpulver och salt och vänd ner det i smeten. Vänd ner valnötterna. Smöra en fyrkantig bakform, 20 x 20 cm, och klä botten med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i 180° varm ugn i 20-25 minuter eller tills den har stelnat. Låt kakan kallna i formen.
    3. Smält chokladen till glasyren. Rör ner crèmefraiche till en slät kräm. Bred den över kakan i ett oregelbundet mönster med en palettkniv eller slickepott. Ställ kallt så att glasyren stelnar. Skär kakan kakan i 9 stora eller 16 små rutor och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben