Pepprig rulltårta med syrligt inre

Serverar: 16 portioner

Generöst med kryddor i kaksmeten och en härligt syrlig ostkräm gör att ingen glömmer den här kakan i första taget.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 2 paket Philadelphiaost light (400 g)
  • Saft av 1 lime
  • 2 msk florsocker
  • Kaka
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 dl morot, finriven
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 krm svartpeppar, nymald
  • ½ dl mjölk
  • 2 dl kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Fyllning: Blanda Philadelphiaost, limesaft och florsocker.
    2. Kaka: Sätt ugnen på 225°. Vispa ägg och socker fluffigt. Lägg i morötterna. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor och rör ner det i smeten tillsammans med mjölk.
    3. Fördela smeten jämnt på en långpanna täckt med bakplåtspapper. Grädda i ca 4 min. Lägg kakan upp och ned på ett bakplåtspapper och lossa papperet som kakan gräddats på. Låt den svalna under en plåt.
    4. Lägg ut ett tjockt lager med kräm. Tjockare i början och tunnare mot slutet. Rulla ihop kakan försiktigt. Spara lite kräm att breda ut på utsidan av rullen. Rulla i kokos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben