Syrlig nektarinpaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Härlig i sommartider, god att äta direkt eller dagen efter, snabb och mycket enkel.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl socker
  • 125 g margarin
  • 2 dl rönnbärs- eller äppelgelé
  • 4-5 nektariner
  • 2 dl lätt créme fraîche
  • Florsocker efter behag
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Blanda bakpulver, socker och vetemjöl i en bunke och häll det smälta margarinet på, rör om. Tryck ut degen i en form, ca 30 cm i diameter. Kanterna behöver ej vara särskilt höga. Grädda i ugnen på 200 grader i 12 min.
    2. Smält gelén i en kastrull på svag värme så att den blir flytande. Pensla på en tredjedel av gelén med bakpensel på pajskalets botten. Skiva nektarinerna och lägg över hela pajen. Pensla på resten av gelén ovanpå nektarinklyftorna.
    3. Serveras med fördel med créme fraîche som man blandar med lite florsocker efter behag eller någon passande likör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben