Syrlig marängpaj

Serverar: 8 portioner

Så underbart gott! Marängens sötma mot den syrliga fyllningen!

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk strösocker
  • Fyllning
  • Ca 2 dl syrlig sylt av plommon, blåbär, rabarber, surkörsbär eller hjortron (gärna mylta)
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 1 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Hacka eller mixa samman smör, mjöl och socker, kavla eller pressa ut med handen i pajform, ca 25 cm tvärsöver. Stötta kanterna med aluminiumfolie och pricka botten. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen i 225º.
    2. Tag ut och låt svalna, tag bort folien.
    3. Fördela sylten på pajbotten.
    4. Vispa vitorna till fast skum. Var noga med att såväl skål som visp är helt fettfria, annars blir det inget pös.
    5. Vänd försiktigt ner lite socker i taget. Bred marängsmeten över sylten och grädda 8-10 minuter mitt i ugnen i 150º till fin färg.
    6. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben