Syrlig marängpaj på viktväktarvis

Serverar: 8 portioner

Mycket god och värd att äta. 8,5 per portion.

Ingredienser

  • 125 g margarin
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk socker
  • Fyllning
  • 2 dl syrlig sylt av plommon, blåbär, rabarber eller hjortron
  • Maräng
  • 4 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Instruktioner

    1. Mixa samman smör, mjöl och strösocker. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm tvärsöver. Stötta kanterna med aluminiumfolie och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen i 225°. Tag ut och låt svalna, tag bort folien.
    2. Vispa vitorna till fast skum. (Var noga med att såväl skål som visp är helt fettfria, annars blir vitorna inte pösig). Vänd försiktigt ner lite socker i taget.
    3. Fördela sylten på pajbotten. Bred marängsmeten över sylten och grädda 8-10 minuter mitt i ugnen i 150° tills marängen fått fin färg.
    4. Låt svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben