Lime Marängpaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Härlig sötsak som är underbart lätt att göra och otroligt smaskig att äta!

Ingredienser

  • 100 g smör, ca
  • 250 g digestivekex, ca
  • 400 g kondenserad mjölk sötad på burk
  • 4 äggulor
  • 1 dl gräddfil
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 dl limesaft
  • Limeskal, valfritt
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    1. Först sätter man ugnen på 175 grader. Sen tar man fram en springform ca 24 cm i omkrets. Smält smöret och smula sönder digestivekexen i en bunke. Häll smöret i bunken, blanda och fördelar ut massan i formen. In i ugnen ca 3-4 minuter.
    2. Blanda den kondenserade mjölken med äggulorna, gräddfilen, vaniljsockret och limesaften (och skalet) i en bunke. Häll blandningen i formen och in i ugnen cirka 5 minuter.
    3. Vispa äggvitorna hårt, tills du kan vända bunken utan att vitorna rinner ut. Tillsätt sockret och vispa igen tills bunken går att vända upp och ner. Bred ut marängen på limeblandningen i formen. Sätt in formen cirka 10 minuter tills marängen får färg.
    4. Ta ut pajen och låt den svalna, sätt gärna in den i kylskåp någon timma. Sen är det bara att njuta!
    5. (Pajen ska helst ätas samma dag som den görs för den vätskar dagen efter.)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Shanie 1 december 2012

    är den mjuk inuti och går den lätt sönder då man delar den ? :) funderar på att ha denna på min födelsedag :) och istället för Digestivekex kanske jag tar Pepparkakor.

    Gronsparris 1 december 2012

    Hej! Den är lite som creme brulee skulle jag kanske säga. Jag har inte upplevt att den direkt faller sönder men den kan flyta ut lite för den vätskar lite efter en stund. Pepparkakor låter gott :) Kanske lingoncheesecake med pepparkaksbotten om den ska vara lite julig också? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben