Mascarponefromage med lime

Tid: 15 minuter

Denna efterrätt smakar ungefär som en blandning mellan fromage och glass. Gräddig och god men inte särskilt nyttig

Ingredienser

  • 1 burk mascarpone, 250 g
  • 2 äggulor
  • 2 äggvitor
  • 1 lime
  • 1 dl vispgrädde
  • 4 msk socker
  • Instruktioner

    1. Vispa 3 msk socker och 2 äggulor poröst. Riv skalet från en lime, pressa saften och häll i äggsmeten. Lägg i mascarponen och vispa ihop ordentligt. Häll i grädden och vispa smeten tjock.
    2. Vispa äggvitorna och en msk socker styvt. Vänd ner detta i ägg- och mascarponesmeten.
    3. Stå kallt eller frys som glass. Servera gärna med färska bär och mandelbiskvier

    Liknande recept

    5
    1 h 45 min
    4
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben