Goda nektarinpajen

Serverar: 10 portioner

Nektariner i paj är jättegott.

Ingredienser

  • 2 frysta smördegsplattor
  • 3 nektariner eller persikor, i klyftor
  • 2 ägg
  • 250 g keso
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 msk florsocker
  • Rivet skal av ½ citron
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk rom eller mandellikör
  • ½ dl strösocker
  • Till garnering
  • Ca 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º samt 200º.
    2. Fukta långsidan på ena plattan och tryck ihop den med kanten av den andra. Kavla ut tunt så det räcker att klä botten och kanter på en pajform, ca 20 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Ställ i kylskåp ca 15 minuter.
    3. Nagga bottnen och sätt gärna en bit folie runt kanten så degen hålls uppe. Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Sänk värmen till 200°C.
    4. Skilj på äggens gulor och vitor. Blanda gulorna med keso, potatismjöl, florsocker, citronskal, vaniljsocker och ev rom eller likör.
    5. Vispa vitorna till hårt skum, vänd ner sockret och vispa tills det blir en tjock och blank maräng. Blanda den med kesoblandningen. Bred ut fyllningen i pajskalet och lägg på nektarin eller persika. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
    6. Sikta florsocker över vid serveringen. Servera pajen ljummen eller kall ev med lite lättvispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben