Hallon och nektarinpaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 20 minuter

Perfekt att bjuda på om kompisarna kommer en varm sommardag! Supergod!

Ingredienser

  • 1,5 dl havregryn
  • 1,5-2 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 150 g smör
  • Lite ljus sirap
  • 4-5 normalstora nektariner
  • 3 dl hallon (frysta eller färska)
  • 2-3 msk potatismjöl
  • Vaniljglass
  • Ev. färska hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mjuka upp smöret i mikrovågsugn, utan att smälta det (det får inte vara rinnande). Blanda havregryn, vetemjöl, socker och smör i en bunke, så att det blir lite smuligt.
    3. Hacka alla nektariner utom en, i gaska stora bitar och blanda med de hela hallonen och potatismjöl. Lägg ner frukten och bären i en smörad form med löstagbar kant och smula degen över hela. Ringla sedan lite ljus sirap över hela pajen för att få en knäckig yta. Skär den sista nektarinen i klyftor och placera på pajen som en blomma!
    4. Stoppa in i ugnen i 15-20 minuter.
    5. Servera med vaniljglass och eventuellt lite färska hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben