Nektarinpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott med variation.

Ingredienser

  • 150 g smält smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 2 ½ dl havregryn
  • ½ dl socker
  • Fyllning
  • 150 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 nektariner
  • 50 g mandelspån
  • 100 g röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman smör, vetemjöl, havregryn och socker.
    3. Tryck ut degen i ett pajskal ca 22 cm i diameter. Förgrädda skalet i 10 minuter och låt svalna. Sänk värmen till 175 grader.
    4. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Rör ner vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i pajskalet. Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor, tryck ner dem i smeten och strö över mandel.
    5. Grädda klart i nedre delen av ugnen 35-40 minuter tills den fått fin färg. Garnera med röda vinbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben