Nektarinpaj

Serverar: 8-10 portioner

När det är säsong för nektariner kan man gott passa på att frossa på den saftiga frukten.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör eller margarin
  • 1-2 msk socker
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4-5 färska nektariner
  • 4 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Börja med pajdegen. Lägg mjöl och matfettet skuret i mindre bitar i en matberedare eller bunke. Tillsätt socker och hacka samman allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt pajdegen vila i kylen ca 30 minuter.
    3. Klä en pajform ca 28 cm i diameter med degen. Nagga bottnen lätt. Fäst en aluminiumfolieremsa längs kanten, så att degen inte glider ner under gräddningen.
    4. Förgrädda pajskalet på galler i nedre delen av ugnen ca 10 minuter.
    5. Gör fyllningen: Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Fördela klyftorna i pajskalet.
    6. Separera äggulorna från vitorna. Rör samman äggulor mjöl råsocker och crème fraiche.
    7. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ned det i crème fraicheblandningen.
    8. Bred ut fyllningen över frukten. Grädda pajen på galler i nedre delen av ugnen, ca 20 minuter. Låt den svalna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben