Kardemummadoftande äppelkaka

Baka en härligt doftande klassiker till eftermiddagskaffet.

Ingredienser

  • 2 äpplen
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 dl filmjölk
  • 1 msk stött kardemumma
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Smöra och bröa en sockerkaksform.
    3. Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner äppelbitarna.
    4. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och vispa ner i äggblandningen.
    5. Tillsätt filmjölk, kardemumma och salt. Vänd sist ner äppel- och mjölblandningen och slå upp i formen.
    6. Grädda i ca 35 min.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben