Kardemummadoftande äppelkaka
Baka en härligt doftande klassiker till eftermiddagskaffet.
Ingredienser
2 äpplen
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 dl strösocker
50 g smör
1 dl filmjölk
1 msk stött kardemumma
1 nypa salt
Instruktioner
Ugn 175º.
Smöra och bröa en sockerkaksform.
Kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner äppelbitarna.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Smält smöret och vispa ner i äggblandningen.
Tillsätt filmjölk, kardemumma och salt. Vänd sist ner äppel- och mjölblandningen och slå upp i formen.
Grädda i ca 35 min.
Liknande recept
Äppelkaka supergod
4.3
1
12
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikansk äppelkaka
4.5
45 min
8-10
23
Ninnis äppelkaka
30 min
6-8
1
Äppelkaka
4
1 h 30 min
4-8
Knäckig äppelkaka i långpanna
4.5
1 h
20-30
10
Äppelkaka från Ölme
4.3
4-6
Äppelkaka Underbar
4
Äppelkaka med kokos
4.8
8-10
19
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!